نجلا ۲
سریال نجلا2 که فصل اول آن سال 1399 به نمایش درآمد، یک داستان عاشقانه را روایت میکند که در سال 58 اتفاق میافتد. عَبِد برای آنکه نجلا ازدواج با او را بپذیرد، تن به سفری خطرناک میدهد که در پی آن دستگیر و ناپدید میشود. نجلا منتظر عبد است و راضی نمیشود که با مرد دیگری ازدواج کند. نمایش زندانهای عراق، شکنجه و صحنههای استرسآور این سریال را برای مخاطبان زیر 13 سال نامناسب ساخته است.
تصاویر فیلم
رژیم بعثی عراق بیرحمانه با زندانیان خود، حتی زندانیان عراقی، برخورد میکند. آنها را به تیر میبندد که فضای خشونتباری را شکل میدهد. نفوذیان داخلی فضای شهر را ناامن میکنند و با انفجار و تیراندازی به مردم آسیب میزنند.
نمایش فضای مخوف زندانهای رژیم بعث، کتک خوردن و شکنجه شدن ترس و ناراحتی را به مخاطب نوجوان منتقل میکند. همچنین زمانی که عبد و عطا در تلاش هستند که از زندان فرار کنند، صحنههای پر اضطرابی را رقم میخورد.
نجلا نمونهی کامل یک زن فداکار و یک مادر عاشق است. او علیرغم توهینهایی که از خواهر عبد میشنود، صبورانه مادر عبد را همراهی میکند و او را در غم دوری عبد تنها نمیگذارد. نجلا بیتوقع زندگی میکند و سعی دارد از پس مشکلاتش بر بیاید. او همچنین زمانی که انفجار در شهر رخ میدهد، به بیمارستان میرود و بیمزد و منت به مردم کمک میکند. عمهی نجلا سعی دارد جای خالی مادر را برای او پر کند و از هیچ تلاشی برای این کار دریغ نمیکند. عبد دشتی در مقام یک عاشق وفادار است که برای به دستآوردن دل زنی که دوستش دارد میجنگد و زود جا نمیزند. عبد همچنین زمانی که دچار مانعی به اسم زندان میشود، بیکار نمینشیند و تلاش میکند که آن را از سر راه خود بردارد.
طرز برخورد صحیح و مودبانه با افرادی که نظرشان مخالف نظر ماست به خوبی در این سریال به نمایش درآمده است. فداکاری، ایثار و متعهد ماندن به عشق از دیگر پیامهای نجلا است که از قسمت اول شاهد آن خواهید بود.
خلاصه فیلم
ویرایشنجلا زنی از یک خانواده نجیب و بااصالت جنوبی است که همسرش را از دست داده و یک فرزند به نام حسین دارد. او پس از آنکه از علاقهی مردی به نام عبد به خودش مطلع میشود، برای او شرطی میگذارد که در پی آن شرط، عبد راهی کربلا میشود. سوی دیگر داستان، یک عراقی جاسوس حضور دارد که او نیز دلباختهی نجلاست و در تلاش است که عبد را از سر راه خود کنار بزند. عدنان با دسیسه عبد را به زندانهای عراق راهی میکند و در این حین در تلاش است تا قلب نجلا را به دست بیاورد. او برای رسیدن به هدفش با یک گواهی فوت جعلی خبر مرگ عبد را به نجلا میرساند و به خواستگاری او میرود. از طرفی دیگر، عبد به همراه دوستش عطا سعی دارد از زندان فرار کند و به دنبال راهی است که خود را به وطن برساند.
درباره این موارد گفتگو کنید
- آیا نجلا کار درستی کرد که منتظر عبد ماند؟ اگر عبد واقعا مرده بود، تکلیف سرنوشت نجلا چه میشد؟
- آیا مردم عراق در این جنگ مقصر بودند؟
- چه کسی در این فیلم دو رو بود و رفتاری منافقانه داشت؟ چگونه میتوان این افراد را شناخت و از آنها دور شد؟
-
آنچه والدین باید بدانند
ویرایشاین سریال بر مبنای روابط عاشقانه پیش میرود و در آن زنی به نام نجلا به پای عاشق خود میماند. این مسئله میتواند تا حدی در ذهن دختران نوجوان فانتزی ایجاد کند. به شکلی که عشق واقعی را در گرو انتظار کشیدن بدانند. هرچند انتظار نجلا بیهوده نبوده و میتواند عبد را دوباره ببیند اما باید این را به نوجوان یادآور شد که در جهان خارج از فیلمها وضعیتی متفاوت با فیلمها وجود دارد. این سریال بخشی از وحشیگری رژیم بعثی را نمایش میدهد که میتوان به کمک آن، چهرۀ جنگ را بهتر به فرزندتان بشناسانید. به فرزندتان یادآوری کنید که اندیشهی مردم عراق در موارد بسیاری با ایدئولوژی رژیم بعث عراق به رهبری صدام، متفاوت بود. این سریال و سریالهای همانندش نباید باعث شوند که نسبت به این مردم عراق نگرش منفی ایجاد شود. خانواده نجلا، حامی و یاور او هستند. اگرچه در برخی موارد اختلافاتی میان آنها وجود دارد، اما در نهایت ادب و عشق با یکدیگر رفتار میکنند. شاخصهای یک خانواده ایدئال را با فرزند خود بشمرید و آن را در خانواده نجلا بیابید.